+36 1 4433 860
ElektronyK+ italpor ásványi anyag pótláshoz Kálium citrát alapú elektrolit por Ásványi Anyag pótlás elektrolit italporral A káliumhiány megszűntetése Tasakos ElektronyK italpor Szerves kálium tabletta helyett kálium por Kálium + Magnézium tartalmú italpor ElektronyK kálium pótlás Elektrolit por kálium citrátból Szív támogató kálium italpor Idegrendszer és izom támogató kálium citrát ElektronyK kálium tartalmú elektrolit italpor
ElektronyK+ italpor ásványi anyag pótláshoz Kálium citrát alapú elektrolit por Ásványi Anyag pótlás elektrolit italporral A káliumhiány megszűntetése Tasakos ElektronyK italpor Szerves kálium tabletta helyett kálium por Kálium + Magnézium tartalmú italpor ElektronyK kálium pótlás Elektrolit por kálium citrátból Szív támogató kálium italpor Idegrendszer és izom támogató kálium citrát ElektronyK kálium tartalmú elektrolit italpor

ElektronyK+ ELEKTROLIT italpor

1000 mg Kálium / napi adag

A káliumból majdnem annyira van szüksége a testünknek nap mint nap, mint az összes többi ásványi anyagból és vitaminból együttvéve.

Magnézium, Kálcium, Nátrium,

A napi magnézium szükségletünk 32%-át biztosítja + kalciumot és nátriumot a kálium hatékonyabb érvényesüléséhez.

Cink, Réz, Szelén, Króm, Mangán, Jód

Nagy dózist pótolhat vele a legfőbb nyomelemekből.
Legörgetés az Összetételhez....

Lithotamnium + Kelp alga

Napi adagja, 263 mg vörös alga kivonatot (litothamnium) és 171 mg kelp alga (barnamoszat) koncentrátumot is tartalmaz. Az algák, a fő nyomelemeken és ásványi anyagokon túl, további ritka nyomelemeket is tartalmaznak bioaktív, jól felszívódó formában.

1000 mg kálium / napi adagot tartalmazó italpor,
ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, kelp és litothamnium algával.
Hatékony ásványi anyag és nyomelem pótlás.

Az elektrolitok szerepe a ketogén diéta alatt


Az elektrolitok szerepe a ketogén diéta alatt

A ketogén diéta eredetileg epilepsziás gyerekek terápiás étrendje volt, amit  széles körben alkalmaztak egészen az epilepszia ellenes gyógyszerek megjelenéséig. Mivel a diéta során szénhidrátból kevés kerül a szervezetbe, így az energiatermelés nagy része -  a zsírsav oxidáció a mitokondriumokban zajlik és mintegy melléktermékként ketontestek képződnek. Kutatások során kiderült, hogy ezeknek a ketontesteknek görcs-gátló hatásuk van, ellentétben az antikonvulzív gyógyszerekkel, amelyek csak elnyomják a görcsöket. 

A diéta jellemzője a nagyon magas zsírtartalom, a kornak megfelelő mérsékelt fehérjetartalom, és a nagyon alacsony szénhidrát-tartalom (5-10 %) - ami napi maximum 50 gramm szénhidrát fogyasztását tesz lehetővé. 

Napjainkban vagy a gyógyszerrel nehezen befolyásolható epilepsziák esetében alkalmazzák, vagy fogyókúrákban a gyors testsúlycsökkentő hatása miatt, ami rövid távon látványos eredményeket hoz. [01.]

A ketogén étrend hatásmechanizmusa

Szervezetünk a szénhidrátokból nyer energiát - ha a szénhidrátoktól megfosztjuk - azaz napi 50 gramm alá mérsékeljük a bevitelüket  - akkor az inzulin szekréciója jelentősen csökken és a test katabolikus állapotba kerül. 

 • a kimerülő glikogén készletek arra kényszerítik a testet, hogy bizonyos anyagcsere-változásokon menjen át. 
 • két anyagcsere-folyamat lép működésbe, a glükoneogenezis és ketogenezis. 

A glükoneogenezis a szervezet glükóz endogén termelődése, különösen a májban, elsősorban tejsavból, glicerinből, valamint az alanin és glutamin aminosavakból. 

Elektrolit italpor magas kálium tartalommal

Amikor a glükóz rendelkezésre állása tovább csökken, a glükóz endogén termelése nem képes lépést tartani a test igényeivel, és megkezdődik a ketogenezis annak érdekében, hogy alternatív energiaforrást biztosítson ketontestek formájában. A ketontestek elsődleges energiaforrásként a glükózt helyettesítik

Az alacsony vércukorszint-visszacsatolás miatt a ketogenezis során az inzulin szekréció ingere is alacsony, ami élesen csökkenti a zsír és a glükóz tárolásának ingerét. 

Egyéb hormonális változások is hozzájárulhatnak a zsírok megnövekedett lebontásához, ami zsírsavakat eredményez. A zsírsavak acetoacetáttá metabolizálódnak, amely később béta-hidroxi-butiráttá és acetonná alakul. Ezek azok az alapvető ketontestek, amelyek felhalmozódnak a szervezetben, miközben a ketogén étrend fennáll.

Ezt az anyagcsere-állapotot táplálkozási ketózisnak nevezik, amit  meglehetősen biztonságosnak tekintenek, mert a keletkező ketontestek kis koncentrációban termelődnek a vér pH-jának változása nélkül. 

Ez az állapot, nem összekeverendő a ketoacidózissal, ami egy életveszélyes állapot - amikor a ketontestek olyan rendkívül nagy koncentrációban termelődnek, hogy megváltoztatják a vér ph-ját acidotikus állapotra például cukorbetegeknél. [02.]

A ketogén étrend “mellékhatásai”

A ketogén étrend leggyakoribb mellékhatása az elektrolitok hiányára vezethető vissza. A diéta bevezetése eleinte kellemetlen tüneteket okozhat - amit “keto-influenzának” vagy angolul “keto-flunak” is szoktak nevezni. Tünetei:

 • hányinger, hányás, 
 • fejfájás, fáradtság, 
 • szédülés, álmatlanság, 
 • székrekedés, 

A tünetek azért jelennek meg, mert:

 • a ketogén étrend betartása esetén csökken az inzulin szintje,
 • amikor az inzulinszint csökken, a vesék felesleges nátriumot bocsátanak ki a szervezetből 
 • a keto diéta korlátozza sok olyan magas  kálium tartalmú étel fogyasztását, mint a gyümölcsök, babok és keményítő tartalmú zöldségek - emiatt csökken a kálium-bevitel
Kálium tartalmú ital por

Ezek a tünetek néhány nap vagy néhány hét alatt megszűnnek - a  megfelelő folyadék- és elektrolit bevitel biztosítása hatékonyan segíthet ebben. 

Az ElektronyK+ elektrolit italpor, segíthet a kieső kálium pótlásában.

A vízzel távoznak az elektrolitok is

A cukor rengeteg vizet tárol el a testünkben. Valójában a súlyfelesleg jelentős része víz. Minden egyes glükóz (cukor) molekula tárolásához, 2,7 gramm vízre van szükség. Mivel a testünk átáll a cukorból történő energia nyerésről, a ketonokból történő energia nyerésre, a cukorra nem lesz már szükség.

Ahogy átállunk a ketogén diétára, a cukor és a víz jelentős része - súlyfelesleg - távozik a testünkből és vele együtt az elektrolitok is kimennek. Azért rendkívül fontos zöld színű zöldséget bevinni a diéta alatt, mert tele vannak káliummal és magnéziummal.

Egyéb tünetek

A ketogén diéta alatt, sokaknál jelentkezik székrekedés. Ennek hátterében is az alacsony elektrolit szint ál. Legfőképpen alacsony kálium és magnézium szint.

A ketogén diéta alatt jelentkező fáradékonyság, szédülés és a szív ritmus zavarok is, az alacsony elektrolit szintre vezethetők vissza.

Milyen elektrolitok pótlására van szükség?

A szükséges elektrolitok:

 • Kálium
 • Magnézium
 • Kalcium
 • Nátrium
 • Foszfor
 • Klorid
Kálium citrát por rendelés

A ketogén diéta kulcsa a cukorfélék és szénhidrátok radikális csökkentése. Ezért TILOS mindenféle cukor, üdítő és édesség, minden keményítő-tartalmú alapanyag, és feldolgozott késztermék. (Liszt, pékáru, tészta, rizs, burgonya, keksz, csipsz st.) 

A teljes kiőrlésű liszt éppúgy, mint a tönköly-búza, hajdina, és quinoa. Kerülni kell a hüvelyes zöldségeket, mert bőséges keményítőt rejtenek. (Bab, lencse, borsó), Keményítő-tartalmuk miatt kerülendő a föld alatt termő zöldségek nagyobb része (répa, gyökér, cékla, retek, burgonya, csicsóka). Nem fogyaszthatóak a magas cukortartalmú gyümölcsök sem.

De akkor mit tehetek az elektrolit-pótlás érdekében?

A hiánytünetek kialakulásának megakadályozása érdekében célszerű káliumban gazdag keto-barát ételeket fogyasztani. Javasolt alacsony szénhidráttartalmú zöldségeket (paradicsom, káposztafélék, saláta, paprika, kel, brokkoli, kelbimbó, zöldbab, uborka, karfiol, cukkini, sóska, spenót, tök) és gyümölcsöket fogyasztani (savanyú alma, áfonya, málna, egres,  narancs, citrom és eper).

Ha nem tudunk naponta elegendő zöldséget bevinni, az ElektronyK+ elektrolit italpor, segíthet a hiányzó kálium pótlásában.


Hivatkozott Kutatások, Publikációk címei
 1. Food for Thought: The Ketogenic Diet and Adverse Effects in Children
 2. Ketogenic Diet - Pubmed
Kálium pótló italpor

Elektrolit por

Kálium, Magnézium, Kalcium, Nátrium, Cink, Réz, Jód, Szelén, Mangán és Króm tartalmú elektrolit italpor

Friss tiszta méhpempő a kaptárból

Méhpempő

Friss tiszta méhpempő egyenesen a kaptárból, 2,2% és 2,5% 10-HDA minőségben. Használja ki a méhpempő jótékony hatásait.

Colonum béltisztító por

Colonum Béltisztító

Vízben elkeverendő, élelmi rost alapú béltisztító + bélflóra és bélfal regeneráló őrlemény, gyógynövény kivonatokkal.

Goji bogyóból készült gyümölcslé

Goji bogyó ital

Ninghsziai Goji bogyókból készült 100%-os gyümölcslé, tartósítószerek nélkül, magas hatóanyag tartalommal.

Multi Kollagén italpor

Multi kollagén

Komplex Kollagén tartalmú italpor, 4 kollagén fajtából. Egyben tartalmaz I, II, III, V és X tipusú kollagént.

Imunex alga komplex

Imunex Alga komplex

5 féle mikroalga erejét egyesítő alga komplex. Spirulina, Chlorella, Kelp, Litothamnium alga és Asztaxantin.

Erdélyi Nyers virágporok

Nyers Virágpor

Erdélyi Nyers virágporok: vegyes, fűz, galagonya, szilva virágporok, teljesen nyers, feldolgozatlan állapotban

Flavin7 ital

Flavin7 ital

Antioxidáns flavonoidok pótlására szolgáló Flavin7 ital. Hagyományos és Prémnim változatban

Zöldkagyló kivonat ízületekre

Arthro4 Zöldkagyló

Zöldkagyló kivonatot + további 3 gyulladás csökkentő gyógynövény kivonatát tartalmazó készítmény, ízületekre, porcokra.

Az ElektronyK+ italpor ezekben az esetekben ajánlható

Cukorbetegség, Inzulin rezisztencia

Inzulin rezisztencia, sok Szénhidrát fogyasztása

A magas inzulin szint, az inzulin rezisztencia állapotában - péládul Cukorbetegeknél vagy Prediabétesz esetén - nem működik rendesen a kálium. A szénhidrátok és a magas inzulin szint, sok káliumot használnak el. Cukorbetegeknél az ételekkel vagy kiegészítő komplex táplálékokkal bevitt kálium, csökkenti az inzulin szükségletet. Ezért (illetve rost tartalmuk miatt) ajánlott cukorbetegeknek a sok zöldség - főként zöld színű zöldség - fogyasztása. Ha van elegendő kálium a szervezetünkben, a cukor anyagcsere is jobban működik. A kálium és az elektrolitok bevitelével, csökken a cukor iránti vágy is. [04.]

Ketogén diéta, Low carb diéták

Ketogén diéta, Low Carb diéták, Böjt

Ketogén diéta esetén, az átállás időszakában rengeteg folyadék távozik a testünkből. A távozó folyadékkal együtt, távoznak az ásványi anyagok is, főként a kálium (de a nátrium is). Ez az ásványi anyag - elektrolit - hiány okozza az ilyenkor jelentkező tüneteket, amelyeket "keto flu"-nak nevezünk. A böjt időszaka alatt is fontos az elektrolit pótlás, mert a böjt alatt távozó folyadékkal együtt, távoznak az ásványi anyagok is. [05.] Egyéb alacsony szénhidrát bevitellel járó diéták alatt, szinté célszerű az elektrolitok bevitele, főként a kálium pótlása.

Magas vérnyomás, Szívritmus zsavarok

Magas Vérnyomás, Szívritmus zavarok

A legtöbb magas vérnyomásos beteg, javulást tapsztalhat a vérnyomásában, a kálium bevitel növelésével. Magas vérnyomás esetén nem nátriumot kellene csökkenteni - nem kevesebb sót kellene bevinni - hanem káliumot kellene növelni. A kálium szabályozza az izom összehúzódást, így hatással van a szívizmokra is, de szabályozólag hat a szívverésre, a reflexekre és rengeteg más testi funkcióra is. A kálium hatására csökken az erek merevsége, ami vérnyomás csökkenéssel jár. Vízhajtó hatása is van. Magas vérnyomás esetén az orvosok azért írnak fel vízhajtókat, mert nincs elegendő kálium a beteg szervezetében, ami kihajtaná a vizet. Ha viszünk be elegendő káliumot, a víz felhalmozódás problémája megoldódhat. [06.]

Zöldség bevitel, Zöldség fogyasztás

Ha nem eszik elég Zöldséget

A zöldségekben sok hasznos tápanyag van a szervezetünk számára, alacsony felszívódő szénhidrát - cukor - tartalom mellett. A zöldségeknek az egyik kiemelt előnye, hogy jól hasznosuló káliumot és magnéziumot tudunk velük pótolni. Lássuk azonban be: nem tudunk minden nap fél kiló zöldséget megenni.
Többek között, ezt a problémát megoldandó jött létre az ElektronyK+ elektrolit italpor. [07.]. Az ElektronyK+ elektrolit por segítségével, kiegészíthetjük a táplálkozásunkból hiányzó káliumot, magnéziumot és nyomelemeket.

Álmatlanság, Szorongás, Stressz

Álmatlanság, Szorongás, Stressz, Nyugtatási céllal

A kálium komoly hatással van, az agyban és az izmoknál lévő idegekre. A legtöbb idegrendszeri működéssel összefüggő probléma esetén, mint álmatlanság, szorongás, pánik, stressz, depresszió, jelen van az alacsony kálium szint. A kálium a magnéziummal együtt, a testünk két fő nyugatója. A kálium és a magnézium hozzájárulnak az idegrendszer normál, kiegyensúlyozott működéséhez. [08.]

Gyenge gyomorsav, Reflux, Emésztési gondok

Alacsony kálium szint esetén, kevés gyomorsav termelődik, ami rengeteg egészségügyi probléma forrása. A gyomorban a hidrogén-kálium pumpa hozza létre a gyomorsavat. Az alacsony gyomorsav szint, a gyenge gyomorsav azt eredményezi, hogy nem bomlanak le megfelelően az ételek a gyomorban, így emésztetlenül kerülnek át a belekbe, ahol rengeteg betegséget okoznak. A kálium pótlásával, növelhetjük a termelődő gyomorsav mennyiségét, ami az emésztésünk hatásfokán fog javítani. [09.]

Izmok, Kálcium, Erőnlét működtetés

A kálcium, a nátrium-kálium pumpa segítségével tud bejutni a sejtekbe. Ha nincs elegendő kálium, nem működik rendesen a kálcium, nem jut el a megfelelő helyekre, például az izmokba. Az izmokban, a káliumnak fontos szerepe van az izom összehúzódásben és az izom nyugtatásban. Ha nincs elég kálium, nem jut elég kálcium az izom-sejtekbe, így az izom összehúzódással - azaz az izomoerővel - is gond lesz. A kálium hiány egyik jele, az alacsony energia szint, az erőtlenség, a fáradékonyság és a nyugtalanság. Jó eredményeket érhetünk el az elektrolit porral, izom görcsök, tremor és zsibbadás esetén is. [10.]

Reumatoid arthritis

Rheumatoid Arthritis

RA esetén mindíg nagyon alacsony a kálium szint a beteg szervezetében. A napi 5-6 ezer miligramm kálium bevitelével, jelentős javulást érhetünk el. Ezt a kálium mennyiséget célszerű nagyobb részt ételekkel elfogyasztani - tehát zöldségekkel -, de segíthet a pótlásban - kiegészítőként - az ElektronyK+ italpor is. RA esetén, akár naponta 2 adagot is fogyaszthatunk belőle. Figyeljük meg a változásokat a szervezetünkben és e szerint állítsuk az adagot. [11.]

Fogyás zsírégetés

Zsírégetéshez, Ha fogyni szeretne

A fogyás alapvető feltétele, hogy az inzulin, a cukor megfelelően működjön a szervezetünkben, illetve hogy az anyagcserénk hatékony legyen. Mind a cukor, az inzulin műköédését, mint az anyagcserénket, jelentősen befolyásolják az ásványi anyagok és a nyomelemek szintje. A kálium hatására javul a cukor anyagcsere. Az ElektronyK+ jelentős mennyiségű krómot is tartalmaz jól felszívódó formában. A króm hatékonyabbá teszi az inzulin működését. Az ElektronyK nem fogyasztószer, de szedésével jelentős támogatást adhatnak a testünknek, hogy kevesebb zsírt tároljon el. Ha van elegendő kálium csökken a cukor, az édesség iránti vágy is.

Fáradékonyság ellen

Fáradékonyság, Gyengeség ellen

A fáradékonyság, a gyengeség legfőbb oka, hogy a kálium-nátrium pumpa nem működik megfelelő hatékonysággal. A kálium és a nátrium pótlásával, javíthatunk a helyzeten. Ha megsózza jól az ételeket - nátrium pótlás - és továbbra is fennáll a fáradékonyság, a gyengeség, nagy eséllyel a káliumból van kevés a szervezetben. Az ElektronyK szedésével, magnéziumot is pótolhat, mely szintén hozzájárul a fáradékonyság, a gyengeség csökkentéséhez, az erőnlét növeléshez.

Kálium pótlás 50 év felett

60 év felett kulcsfontosságú

Rengeteg probléma, betegség amely 60 év felett jellemzően jelen van nagyon sok embernél, összefüggésben van az alacsony ásványi anyag és nyomelem szinttel, ezen belül főként a kevés káliummal. A magas vérnyomás szoros kapcsolatban van az alacsony kálium szinttel: a kálium lazítja az artériákat, vérnyomást csökkent. A gyenge gyomorsav, mely felszívódási és emésztési problémákat okoz, szintén összefügg a kevés káliummal, mivel a hidrogén-kálium pumpa hozza létre a gyomorsavat. Ha nincs elég kálium, nem termelődik elég gyomorsav, így romlik az ételekben lévő tápanyagok felszívódása. 60 év felett az inzulin rezisztencia is erős. A kálium bevitelével javíthatunk a cukor anyagcserénken.

Termékenység javítás elektrolitokkal

Termékenység, Spermiumok, Meddőség

A kálium, a nátrium, a réz és a kalcium szintünk, szoros összefüggésben van a sperma minőségével és a termékenyésggel. [Biochemistry Pharmacology cikk]. A kálium a sperma koncentráltságát, "sűrűségét" növeli. A káliumon túl, az ElektronyK+ tartalmazza a szervezetünk számára szükséges összes nyomelemet, nagy dózisban, jól felszívódó formában. A napi javasolt réz mennyiség háromszorosát tudjuk bevinni vele. Cinkből a napi javasolt 2,5-szeres mennyiséget tartalmazza. A cink kulcsfontosságú a prosztata működéséhez és a tesztoszteron termelődéséhez. A cink javít a spermák mobilitásán.


Mihez kell még a kálium? Ebből a videóból kiderül

ELEKTRONYK+ elektrolit italpor ÁRAK / CSOMAGOK

Az ElektronyK+ italpor kálium, magnézium, kálcium, nátrium, cink, jód, réz, szelén, króm és mangán pótlását biztosítja egyszerre.
Kelp és Litothamnium alga koncentrátumot is tartalmaz. Az algák további ritka nyomelemeket is hordoznak magukban.
Napi adagjával, 1000 mg káliumot pótolhatunk.
Az ELEKTRONYK+ segít, a táplálkozásunkból hiányzó káliumot, magnéziumot és nyomelemeket pótolni.

Elektrolit ital por 1 darab

ELEKTRONYK+ Elektrolit italpor • 322g


12.271 ft = 45-60 napi adag • 235 ft / napi adag

Elektrolit por, a káliumhiány megszűntetéséhez, ásványokkal, nyomelemekkel:
Kálium citrát, Magnézium, Kalcium, Nátrium, Cink, Szelén, Réz, Króm, Mangán, Jód, Algák.

Rendelés
Elektrolit ital por 2 darab

ELEKTRONYK+ Elektrolit italpor • 2 x 322g


21.471 ft = 3-4 havi adag • 195 ft / napi adag
-15% kedvezmény

Elektrolit por, a káliumhiány megszűntetéséhez, ásványokkal, nyomelemekkel:
Kálium citrát, Magnézium, Kalcium, Nátrium, Cink, Szelén, Réz, Króm, Mangán, Jód, Algák.

Rendelés
Elektrolit ital por 3 darab

ELEKTRONYK+ Elektrolit italpor • 3 x 322g


27.471 ft = 4,5-6 havi adag • 171 ft / napi adag
-25% kedvezmény

Elektrolit por, a káliumhiány megszűntetéséhez, ásványokkal, nyomelemekkel:
Kálium citrát, Magnézium, Kalcium, Nátrium, Cink, Szelén, Réz, Króm, Mangán, Jód, Algák.

Rendelés + ingyenes szállítás
Elektrolit ital por 1 darab

ELEKTRONYK+ Elektrolit italpor • 346g


12.271 ft = 45-60 napi adag • 235 ft / napi adag

Elektrolit por, a káliumhiány megszűntetéséhez, ásványokkal, nyomelemekkel:
Kálium citrát, Magnézium, Kalcium, Nátrium, Cink, Szelén, Réz, Króm, Mangán, Jód, Algák.

Rendelés
Elektrolit ital por 2 darab

ELEKTRONYK+ Elektrolit italpor • 2 x 346g


21.471 ft = 3-4 havi adag • 195 ft / napi adag
-15% kedvezmény

Elektrolit por, a káliumhiány megszűntetéséhez, ásványokkal, nyomelemekkel:
Kálium citrát, Magnézium, Kalcium, Nátrium, Cink, Szelén, Réz, Króm, Mangán, Jód, Algák.

Rendelés
Elektrolit ital por 3 darab

ELEKTRONYK+ Elektrolit italpor • 3 x 346g


27.471 ft = 4,5-6 havi adag • 171 ft / napi adag
-25% kedvezmény

Elektrolit por, a káliumhiány megszűntetéséhez, ásványokkal, nyomelemekkel:
Kálium citrát, Magnézium, Kalcium, Nátrium, Cink, Szelén, Réz, Króm, Mangán, Jód, Algák.

Rendelés + ingyenes szállítás
Tasakos ElektronyK italpor

ELEKTRONYK+ Elektrolit italpor • Tasakos: 25 adag


10.971 ft = 1 havi adag • 365 ft / napi adag

ElektronyK+ italpor, tasakos kiszerelésben, a könnyebb, egyszerűbb használhatóságért.
Kishelyen is elfér. Bárhova magával viheti. Környezetbarát, műanyag mentes csomagolás.

Rendelés
ElektronyK+ elektrolit por

Beszéljen telefonon szakértő kollégáinkkal. Kérdezzen tőlük!

+36 1 4433 860

Hétfő - Péntek: 08:00 - 16:00

Vagy kérdezzen E-mailben:

Küldje el kérdéseit üzenetben:

Üzenet küldés